View Single Post
Eski 23-10-2014, 15:10   #1449
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
Ayçiçekleri için az da olsa ümit var.

Bahçede kış hazırlığı için öncelikle kurumuş, solmuş, soğuk vurmuş, verimden düşmüş bütün tek yıllık sebze ve çiçekler kökleriyle beraber sökülüp bahçeden uzaklaştırılmalı, taşıdığı hastalık ve zararlı etmenlerin bertaraf edilmesi amacıyla en iyisi yakılmalıdır.

Toprağın tavlı olduğu zaman yanmış çiftlik gübresi serilerek toprak işlemesi (sürme, belleme) yapılmalıdır. Güz döneminde yapılacak toprak işlemesi o kadar önemlidir ki; Bunu ormanlık alanda, hafif bir esinti eşliğinde dalınan derin bir uykuya benzetebiliriz. Bu uykunun sabahı, toprağın bahardaki uyanışıdır.

Bu dönemde meyve ağaçlarına (yaprakları döküldükten sonra) yapılacak olan yüzde 2 oranındaki bordo bulamacı uygulaması, ertesi sezon yaşanması muhtemel mantar ve bakteri kaynaklı hastalıkların önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Kolay gelsin.
Bilgi için teşekkürler, kendi sayfama da alıntı yaparım.

Elimde yarım traktör kadar yanmış tavuk gübresi var, üzerini naylon ile örttüm kayınpederin tavsiyesiyle seneye bekliyor atılmak için. Yarısını bu sezon atmıştım. Bunu şimdi dediğiniz gibi yüzeye yayıp tarlayı sürdürsem mi daha iyi, yoksa gelecek bahar başında ürünleri ekip- dikmeden önce mi yapsam daha iyi. Belki her ikisinde de yapsam daha iyi olacak ancak seneye gübre bulamama ihtimaline karşı soruyorum.

Bir de bitkilerin üzerindeki mantar sporları şu an tüm toprak yüzeyinde kimi yerde az kimisinde çok vardır herhalde. Bitki üzerindekileri yaktık tamam da topraktakilere birşey yapmak gerekmez mi?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön