Merhaba arkadaşlar. Ben foruma yeni katıldım. Konya da 1600 rakımda, 2 yaşında, 700 adet fernor ve tozlayıcısından oluşan tarlam var. Kışın sert geçmesi ihtimaline karşı ağaçlarımı koruma altına almak istiyorum (ilkbahar erken donları değil. kış soğukları ve soğuk rüzgarları...). Arazideki ısı ölçer kayıtlarına göre geçen yıl sıcaklık -16 ya kadar düşmüş eğimli bir arazi olmasına rağmen. Bu durumda aktif mücadele olarak ne önerirsiniz acaba tecrübesi olan var mı ? Topraktaki potasyum ve diğer değerler gayet iyi durumda ve humik + fulvik asit uygulamasını da yeni yaptım fidanların kışı rahat geçirmesi için. Sizce fidanların gövdesini veya çatısı ile birlikte tümünü örtü altına almalı mıyım ? Tarımda kullanılan nonwoven ve tyvek kumaşlar var duymuşsunuzdur belki. hava aldırıyor, ısı yalıtımı sağlıyor ama su geçirmiyor. Tarımsal örtü olarak bahsedilen malzeme bu nonwoven kumaştır zaten ama tyvek için hiç bir deneyimi olana rastlamadım. Bu konuda bana ve diğer fidanı olanlara bilginizle ve tecrübelerinizle yardımcı olur musunuz acaba ? Fidanları örtü altına almalı mıyız ? Almalı isek hangi kısımdan, nasıl ve ne tür bir örtü ile (nonwoven ve tyvek olmaz ise...) Selamlar....
|