View Single Post
Eski 21-10-2014, 18:33   #1856
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Antar Satya Mesajı Göster
Merhabalar,
Evimde 2 tane Phalaenopsis var. Çiçek konusunda tecrübesizim aslında. Okuyup bilgilenmeye çalışıyorum... Ama yine de en iyi sonuç veren şey orkidelerimle konuşup, hislerime göre hareket etmek oluyor iyi durumdalar, yaprakları diri, kökleri yeşil, çiçek saplarını budamıştım, şimdi yeni saplar bekliyoruz...
Benim sorum annemin evindeki aynı cins orkide için. Benimkileri çok sevdiğim için anneme de aldım bir tane. Çok kısa süre içinde yaprakları daralmaya ve içe doğru kıvrılmaya başladı. Çiçek zamanı geçti zaten. Yapraklar yeşil olmalarına rağmen şu anda neredeyse kılıç çiçeği gibi dapdar hale geldi ve içe doğru kıvrıldı. Hani kağıdı kıvırıp rulo yaparız ya, onun gibi... Annem önce çok su verdi sandım ama şimdi de az veriyor. Acaba hangisi ? Yapraklar susuz mu kaldı?
Aslına bakarsanız, benim teorime göre annem çok da sevmedi orkidesini...Daha doğrusu bakamayacağına dair ön yargısı vardı... Küstü mü acaba bizim Phalaenopsis?
Benim bulunacagim tahmin su olurdu ancak koklerin durumunu bilmeden konusmak zor.

Buyuk ihtimalle anneniz ilk once cok su verdiginden koklerde curumeye basladi ve yapraga su gitmemeye basladi.Yapraklarin burusmasi her anlamda dusundurucu ve tum yapraklar rulo gibiyse orkidenizin yasama sansinin cok yuksek olmadigini belirtmek isterim. Ancak fotografini yuklemeniz buradaki insanlarin incelemesi acisindan daha faydali olacaktir.

Uygun sulama kosullari hakkindaysa sitede onlarca yazi var,bu sulama rutinine sadik kalindigi surece sorunu baska yerlerde aramalisiniz tabii bir fazla bir az da yanlis bir sistem.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön