Bu hafta içinde sisteme otomatik termostat ilavesi yapıldı. Kombinin üzerine el kadar bir cihazı kabloyla bağladılar. Pil ile çalışan başka bir tanesinide istenilen ısıya ayarlayıp sıcaklığın en düşük olduğu odaya koyduk. Sistem çalışmaya başladıktan sonra ısı ölçen alette ayar 18c ise o oda 18c olunca kombideki çalışma otomatik duruyor.
Fakat uzaktan kumanda veya zaman saatinin bize pek yararı olmayacak gibi. Sebebide kombide de ayrı bir kaçak akım rölesinin olması. Yani şimşek çakınca sadece evinki değil kombinin de atacak büyük ihtimal. Komşuya anahtar bırakmak dışında yol yok ama onlarada öyle bir yükü vermek istemiyorum.
Bayramda gidemedik eve, herhalde gene şimşekli bir hava olmuş, sigorta atmış buzdolabı erimiş, biraz buzlukta kışa kullanırız diye naylon poşetlerle muhafazalı dondurduğumuz domates, biberler vardı. Çürümüşler, akmış suları yerlere, dolap küf içinde kalmış... Berbat bir durum yani.. Canımız çıktı aklayana kadar...
Kombiyi tekrar denedim termostat takıldıktan sonra. Bu defa radyatörler kısa bir sürede (6 dk.) ısındı. Sayacada baktım öncesinde ve sonrasında. Sayaçta üç endeks var...İlki 1 birim, ikincisi 2 birim arttı, üçüncü endeks değişmedi... Sarfiyat korkutucu değerlerde olmayacak gibi geldi bu sonuç sebebiyle.
|