Merhabalar. Orkideme 10 gunluk bi bakim yaptim.once curumus kokleri temizledim ve koku iyice yikadim. 3 tane ince ve kucuk kok kaldi. bir hafta seffaf bi posette hava almayacak sekilde koydum. 2 gune bir bi saat havalandirdim. 7 gun boyle devam ettim. 8. gun acikta biraktim. 9. gun3 saat serin suda beklettim. 10. Gun cicekciden aldigim topraga tekrar diktim. 3 gundur sulama yapmiyorum. Sadece yapragina su fisfislayip acik pencere kenarina koyuyorum. Yapraklari tozlaninca bi yerde okumustum once sutle siliyorum 5 dakika bekleyip oksijenli suyla siliyorum tekrar. Benim sorum sulamayi ne zaman yapmam gerekiyor okudugum yerde sulama hakkinda bilgi yoktu. Kok kalmadi nerdeyse yeni kok cikartma hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirse sevinirim. Yapraginin biri sararmaya basladi 3 tane canli yesil yaprak var. Sararmis yapragi kesmelimiyim yoksa kendi duser mi. Orkidemin sapini budama yapmistim 3. bogum olayi ile. O da yesil bi sikinti yok sanirim. Hatta 3. gozede bi siskinlik var umarim ordan tekrar kok verir. Beni bilgilendirin lutfen. Simdiden tesekkurler.
|