Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brownilay
Öncelikle size iki tane sorum olacak, Resmini gönderdiğim beyaz saksıda iki tane orkide vardı ancam birisinin yaprakları hızlı bir şekilde sararak döküldü, saksıdan çıkartıp baktığımda köklerinin felaket derece çürüdüğünü gördüm tabiri caizse solucan gibi olmuştu diğer orkideye zarar vermemesi için çıkarttım attım ama şimdi bu orkidem de hastalandı yapraları sararmaya başladı, sağlıklı olan dalları bile resimdeki gibi sarardı üstelik dallardan yeni yeni filiz veriyordu ne yapmm lazım yardımcı olur musunuz, ikinci sorumsa yine diğer resmini göndermiş olduğum şeffaf saksıdaki orkidem 1 buçuk yıldır açmıyo habire yaprak veriyor yine yaprak çıkartıyo ama hiç bir şekilde dal vermiyor bu konular için yardımcı olursanız sevinirim
|
merhaba
1-Sararan orkideniz için
orkidenizin yapraklarının sararmasının sebebi köklerinde gibi görünüyor aşırı sulamadan dolayı çürümüş olabilir saksınızı boşaltıp yeni saksı harcı alın. Ancak aldığınız harç içinde ağaç kabuğu olacak. İçerisinde aşırı torflu olanlar var onlardan almayın.çürümüş kökleri steril keskin bir makas ile sağlam kısım görünene kadar kesin kesilen yere tarçın sürün. orkidenizi yeni harca dikin direk güneş görmeyecek ancak aydınlık bir yere geceleri hafif esintiler alacak şekilde yerleştirin 7-12 gün ara ile aşırıya kaçmadan sulayın
2-Çiçek açmayan için
orkidelerin yeni çiçek sapı çıkartması için karanlık saatlerde 17-22 santigirat derece arasında sıcaklıkta esintileri alması gerekir.Orkidenizi yeteri derecede gübre takviyeleri ile beslediyseniz geceleri pencerenizi açarak hafif esinti almasını sağlayınız...