Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozlem06
Merhaba ağustos ayında orkide sahibi oldum. Hediye geldi çiçek ama bakımı özensizce yapılmış gibi geldi. Yaprakları çok çabuk dökülmeye ve dalları sararmaya başlayınca bende budama işlemi gerçekleştirdim. Çürüyen köklerini kestim tarçınladım. Daha önce toprağı az geldiği için orkide toprağı alıp üstüne ilave etmiştim. Aldığım toprak resimdeki taşlar gibi değil. Birde orkide canlandırıcı almıştım onuda 15 günde bir suyla karıştırarak ilave ediyorum yapraklarını haftada bir ıslak bezle siliyorum havanlandırıyorum saksının altında su bırakmıyorum ama ters giden birşey var orkimde yaprağı sararmaya başladı mineralli canlandırıcı vermeme rağmen yaprakları düştü epeydir böyle düşük yaprakları güneşede direk koymuyorum çok su da vermiyorum ama neden böyle oldu anlamadım. Ölecek diye korkuyorum 
|
özlem hanım orkide köklerindeki çürümeler devam ediyo görünüyor tekrar kontrol etmenizde fayda var.Kontrolünü yapıp çürüyenleri tekrar temizleyin, köklerini yıkayın.Saksının çevresine 3 tane çubuk dikerek streç film ile orkidenizin yapraklarına zarar vermeden streç film ile sarın. Sera ortamı gibi olmalı birkaç hafta böyle dursun,ara sıra açıp havalandırırsınız