View Single Post
Eski 13-10-2014, 00:30   #188
alys
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 25-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar Mesajı Göster
Sayın alys merhaba,kokulu üzüm sümbülü soğanlarından satıyor musunuz?
162 nolu mesajınızdaki 1. fotoğraf muscari macrocarpum (sarı renk)
163 nolu mesajınızdaki fotoğraf muscari muscari ambrosiacum - muscarimi,misk sümbülü (krem renk)
SELAMLAR...
Sayın dumlupınar;

Beni çiçek soğanı sevdasına muscariler düşürdü. Çünkü bir çok türün anavatanı Anadolu. Elimde 15 kadar tür var. Diğer başkaca soğanlılardan da hatırı sayılır türler var. Elimde zamanla çoğalanları değerlendirmek ve yeni türlerin alımına kaynak oluşturmak için bir site kurdum. Satışa sunacağım türler aşağıdaki linkte.
Muscari
Birkaç cümle ile sorduğunuz muscariler;
Muscari ambrosiacum; kokusu misk kokusu diye tabir edilir. Gerçekten çok güçlü ve harika bir kokusu var. Bilinen en eski ikinci Türkiye endemiği (birincisi campanula).
Muscari macrocarpum ‘Golden Fragrance’; çok güzel kokuludur. Bir kültür bitkisidir.De Goede Bulbivaria tarafından 1999 yılında Hollanda' da geliştirilmiştir. Geliştirilen bitki muscari macrocarpum'dur. Bu muscaride Türkiye ile Girit'e özgüdür. Güzel kokuludur. Henüz ona ulaşamadım.
Her iki muscaride diğer türlere nazaran çok az yavru soğan üretir. Ben de tohumlarından üretmeye çalışıyorum. Çiçek açtıklarında kokuları arıları cezbettiğinden çiçekler firesiz tohum bağlıyor. Önceki mesajlarımda fotoğrafladım.

alys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön