Thai, Bhut Jolokia ve Trinidat Scorpion biberlerden çok güzel acı biber salçaları yaptık
Çekirdekleri çıkarılarak közlenmiş ve kabuğu soyulmuş tatlı kapya ve kalifornia biberlerinden 400 gr,
Buharda pişirilip sapı çıkarıldıktan sonra eldivenli elimizle kabuğu sıkılarak (
diş macunu gibi) içi çıkarılan acı biberlerden 70 gr,
blender vasıtasıyla parçalanıp, içine biraz tuz ve zeytinyağı ilave edildikten sonra bir tencerede kaynama ısısına getiriliyor. Önceden sterilize edilmiş küçük kavanozlara konup üzerlerine acı biberin çeşidi yazılı etiketlendikten sonra soğumaya bırakılıyor. Soğuduktan sonra buzdolabında +4 derecede 1-2 yıl saklanabiliyor.
Acı salçalar, acılı yemeklere silme yarım çay kaşığına kadar katılabiliyor.
Lezzet bakımından en güzel acı lezzetinin thai biberlerde olduğunu söylemeliyim.