Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor
Sayın lost_raven, ben çok kör topal idare ediyorum aslında ama yine de tek kelimelik bir şey bile olsa paylaşırsak çok iyi olur benim açımdan  Benim bu kadar zamanda idrak edebildiğim tek şey narin yapraklı eğreltilerde toprağı katiyen kurutmamak gerektiği. Diğer bitkilerde olduğu gibi su verilince toparlanmaya çalışmak gibi bir gayretleri olmuyor. Besini nedense hiç denemedim... Toprak ve saksı değişimi yapıyorum fakat kafamda etobur bitki gibi yer etmişler, kendi yağlarıyla kavrulmuşlar bu güne kadar  Neden öyle yaptım ki? En kısa sürede biraz takviye yapacağım, gelişmeleri de kendi başlıklarında paylaşırım 
|
Sayın Dinozor, gübreleme denemeden önce yine de elinizdeki türün gübre tahammül ve isteğine göz atın bence. Çünkü bu sayfadaki ilk yazımda da belirttiğim gibi bu ant fern'ler karıncalara koruma ortamı sağlarken karıncalarında salgıladıkları çeşitli salgılar ( dışkıları da olabilir emin değilim) bitkiye besin kaynağı oluyor ve yine köklerden emiliyor. Bu yüzden gübrelenme bu bitkilerin doğasında var
Etoburlar gibi dıştan destek alıyorlar ama etoburların tersine bu eğreltilerde besin kökten alındığı için gübreleme sorun olmuyor. Ama bu durum sizdeki eğrelti türlerinde farklılık gösterebilir araştırmakta fayda var.
Su konusunda da karınca eğreltileri çok ıslak olmayan fakat daima nemli olan toprak istiyorlar hatta toprak da değil ağaçların kabuklarının üzerinde gayet güzel yetişiyorlar. Ortam neminin de yüksek olması gerekiyor. Tabi belli bir büyüklüğe eriştiklerinde alıştırarak pencere kenarı gibi daha az nemli yerlere de geçirilebilir zamanlar. Bendekiler o boya gelene kadar bu konuda net bir şey diyemeyeceğim