Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor
Sayın lost_raven, ilgi çekmez olur mu  Şahane bir şey  Bana kalsa evi eğreltilerle kaplarım ama bulamıyorum. Bir tek Adiantum aethiopicum ve geyik boynuzum var ki ikisi de gözümün bebeği. Adiantum ise benim için çok nazlı bir bitki, sürekli göz önünde tutmak gerekiyor. Sporla üretmeyi hiç denemedim fakat bu yıl sporları topladım. Ne zaman ekmek gerekir, bir fikriniz var mı? Eğer başarılı olursa ben de ufak ufak spor edinmeye başlayabilirim internetten  Lütfen gelişmeleri paylaşmaya devam edin, gizli hayranları olabilir 
|
Öncelikle Sayın Milla ve Sayın Dinozor çok teşekkürler.
Sayın dinozor, ben geçen sene mart ortasında ekmiştim ve 2 hafta gibi bir sürede de çimlenmeler başladı. Eğreltilerde de yukarı,orta ve aşşağı rakım türü olmaları önemli bildiğim kadarıyla uygun ortamı sağladıktan sonra çok hassas bir tür değilse sorun olmuyor ama büyümesi biraz yavaş olabilir. Açıkçası bende eğreltilere yeni başladım hatta daha da başlayamadım ama araştırmalarım sürüyor
Bu türün elimdeki sporlarını ikiye böldüm birisini orta rakım gibi gündüz 21derecenin üstünde akşam serin olan bir ortamda tutuyorum. Diğerini aşağı rakım gibi yani gece gündüz yaklaşık aynı sıcaklıkta ve 20 derecenin üstünde tutuyorum. Şimdilik aşağı rakım şartlarını daha çok sevdiğini ve gübrelemeye iyi karşılık verdiğini söyleyebilirim.
Bakalım yeni türler ve bu tür ile ilgili deneyimlerimi ara ara paylaşmaya devam edeceğim. Siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız çok daha hızlı ve başarılı sonuçlar elde edebiliriz