View Single Post
Eski 09-10-2014, 21:22   #300
enginyilmaz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Benim bahçem İzmirin Menderes ilçesine bağlı Çile köyünde Deniz e yaklaşık 6 km uzaklıkta. !3 yıl önce bahçemi kurduğumda bilinçsizdim. Çevremde de model alacağım deneyimli kimse yok idi. Bende çoğunluğuna zeytin diktim. Bir kısmına ise değişik meyveler diktim. Meyvelerin hemen hemen heepsi verimli. Ancak zeytin ağaçlarımdan son beş yıldır verim alamıyorum. Sedece benim değil, bizim bu bölgede hiç verim yok. Kış boyu yoğun nemden dolayı yaprakların çoğu dökülüyor ve çalılaşma oluyor. Üç dört defa bordo bulamacı atıyorum ama sonuç yine aynı.

Bu ilkbaharda 22 adet Chandler fidesi aldım. Hepsi tuttu ve ilk sürgünler 30-40 cm, temmuz sürgünü ise 120 cm ye yakın sürgün verdiler. Kök kalınlığı nerde ise iki kat kalınlaştı.Hepsinin üzerinde 5-6 adet meyve oluştu ama ben kopardım. Nasıl olacak diye bir kaç adet bırakmıştım. İçi dolu ve kolay kırılan meyve verdi. Toprak yapısı geçirgen yarı kumlu ve verimli bölge. Bu yıl 130 adet zeytın ağaçlarımdan vazgeçmek istiyorum. Yalnız dikim aralıkları konusunda çok fazla bilgi bilgi var. On yıl önce menşeini bilmediğim iki adet ceviz dikmiştim yan dallar beş metreye ve yüksekliği 7-8 metreye ulaştı. Ortalama 20 kğ ceviz aldım. Yani ağacın büyüklüğüne göre çok az sayılır....selamlar...
Soğuklama süresini sağlayabildiniz mi?

enginyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön