İlk önce sadece bir kedimiz vardı. Onu eve sokmuyorduk, evimiz de müstakil olduğu için keyfi rahattı. Dışarıda uzun bir koridorumuz var ve oldukça da güvenli orada kalıyordu. Biz onu beslerken bir başka sokak kedisi de geldi ve bize alıştı. Yani bir dişi kedim olmuş oldu. Ama ikisi de kendini sevdirtmiyor ve tırmalıyor. İlk kedimin ismi Paşa, diğer dişinin ismi de Naciye. Naciye başka bir yere doğurmuş. Ben de yavrularını buldum, ilk başta saldırganlardı. Sonra evcilleştirdik. Koridora onlar için kutular koyup örtüyle döşedik. Tuvaletlerini bahçemizdeki toprağa yapıyorlar. Her tarafta içmeleri için sular var. Yiyecek olarak da kendi yemeklerimizden veriyoruz. Kediler çok sağlıklıydı ama yavrular ve annesi evi terk etti. Bir hafta sonra bakımsız ve zayıf olarak geri döndüler. Neler yaptıysak yapalım sadece bir yavru hala eski halini almadı. Oldukça bitkin duruyor. Anneleri ise yeniden hamile. Annelerine daha iyi bakıyoruz ama zayıf olan hala iyileşmedi. Acaba kedilerimin daha iyi olması için kedi maması mı alsam?
|