View Single Post
Eski 08-10-2014, 09:27   #11
litoriachloris
Ağaç Dostu

litoriachloris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Doğru, iki tane kızılkeçili varmış Bizim gittiğimizin adı da Kızılkeçili, -ler yok sonunda ama o baya güneydeymiş. İsmin aynı olması yanılttı beni Yine de Çanakkale-Bursa yolunu takip ettiğimiz için sizin Kemel köyün de yakınından geçtik de keşke daha önceden aklıma gelseydi, haberleşip ayarlayabilirdik. Neyse artık

Bitkilere kullandığınız tüm bu takviyeleri kompoze sıvı gübre yerine ayrı ayrı mı alıp kullanıyorsunuz? Kullandığımız toprak besin açısından çok fakir olduğu için ben de arada gübre takviyesi yapma taraftarıyım fakat sukulentlerde gübre kullanımı biraz da tartışmalı bir konu olduğundan gübre miktarı konusunda bazı çekincelerim vardı. Siz hem yavaş salınımlı hem de organik gübre kullandığınız halde bitkilere hiç de fazla gelmiş gözükmüyor Kullanım konsantrasyonlarını yazabilir misiniz acaba?

Humik asit konusunu söylediğiniz de çok iyi oldu. Özellikle bitkileri saksıda yetiştirince tamamen organik kalıntıdan yoksun toprakta humik asit olmayışı sebebiyle sıvı gübredeki mineralleri bitki kullanabiliyor mu diye şüphedeydim. Bir-iki saksıda toprağı asitleştirerek sonucu gözlemleyecektim ama şu an direk gidip humik asit almayı düşünüyorum Teşekkürler
Sayın -Esin-, benim gübre işim biraz karışık Gübrelerin üzerinde yazan konsantrasyonlar dışında hiç bir sistem kullanmıyorum. Tamamen içgüdüsel olarak ama genellikle oldukça az miktarda her çeşit gübreden kafama göre kullanıyorum. Bitkilerime dönüşümlü olarak sıvı halde humik asit, leonardit, organik pellet gübre, iz element, küresel formda yavaş salınımlı gübre (akvaryumcularda çok ucuz fiyata bulunabiliyor), şeker pancarından elde edilen organik gübre ve sıvı haldeki yararlı organizmalardan uyguluyorum. Ama bunları dediğim gibi çok az miktarlarda kullanıyorum. Mesela humik asit takviyesini bu bahar sadece 1 kez uyguladım. İz element ve pellet gübreyi de birer kez. Yavaş salınımlı gübreyi Toprak karışımı oluştururken çok az miktarda ekliyorum. Organizma takviyesini de bahar başında yaptım.

Şimdi forumlarda çok olumlu yorumlar alan iki pahalı ama etkili hormon ve organizma karışımı almayı planlıyorum. Temelde kök gelişimini hedefleyen ürünler bunlar, dolayısı ile bitkinin genel olarak kök hastalıkları ve çürümeleri ile dona dayanımını geliştirmeyi hedefliyorum. Linkleri aşağıda:

H & G Roots Excelurator 100ml - MagicPlant

advanced nutrients, piranha, mikoriza mantarlar1, hidroponik, cocopeat, ve, toprak, için

Bu ürünleri temelde Adeniumlarım ve kök hastalıklarına çok duyarlı olan tropik meyve fidanlarım için almayı planlıyorum ama kaktüs ve sukulentlerime de uygulamayı düşünüyorum.

Bu arada akvaryumcularda toprak karışımları için harika malzemeler bulunuyor. Kaktüs çimlendirirken kullanılan ince, beyaz silis kumu bazı internet siteleri fahiş fiyatlara satarken ben dün 2 kg silis kumu 5 liraya aldım. Lav taşı, iri dişli dere çakılı, yavaş salınımlı gübre gibi malzemeleri ben hep akvaryumcudan alıyorum bilginize...

selamlar...

Düzenleyen litoriachloris : 08-10-2014 saat 14:47 Neden: yazım hatası
litoriachloris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön