Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin-
Mammillaria polythele ssp. durispina. Sizin pazara sürekli şaşırmaktayım bu arada
Titanopsisler harika görünüyor, hem de benim de çok beğendiğim primosii türü  1 yılda bu boya gelmelerini beklemezdim, bu kadar hızlılar mıydı bunlar yahu?  Toprak karışımınızda gübre kullanmış mıydınız?
Bu arada henüz birkaç hafta önce oraya çok yakın olan Hasanboğuldu Şelalesi'ni görme amacıyla Kızılkeçili Köyü'ne gitmiştik. Siz de ilk mesajlarınızdan birinde Kemaller Köyü civarındayım demişsiniz. Meğer bu iki köy baya yakınmış, bilseydim bir uğrayıp hem sizinle tanışmak hem de bahçeyi görmek isterdim. Artık başka bir zamana umarım 
|
Sayın -Esin- tür yardımı için çok teşekkür ederim. Hemen ekledim fotoğrafa.
Titanopsislerim için ayrıca bir bakım uygulamadım. Çok sıcak öğlen saat 14'e kadar güneş alan bir yerde bol su ile büyüttüm. Kışın ısıtmasız odada yine az güneş bol aydınlık 0 su ile kışı geçirdiler. Büyüme dönemlerinde diğer saksı bitkilerim için kullandığım humik asit, iz element takfiyesi, yavaş çözünen akıllı gübreler ve organik bir sıvı gübreden az miktarda kullandım. Toprakları %10 torf ve geri kalan tüm malzeme kum ve çakıl çukul malzemeler
Köyler ve isimleri ile ilgili bir karışıklık olmuş. Sizin gittiğiniz köy Kızılkeçililer köyü. Benim iş yerimin bulunduğu Kemel köyün yakınındaki köyün adı ise Kızılkeçili. Aslında birbirine oldukça uzak bu iki keçili köy
Selamlar...