Mum çiçeği bakımı kolay çiçektir. Adana'da balkonumda duruyor.Sabah güneşi alıyor. Ankara gibi soğuk yerlerde kışın ev içine alın. Bol çiçek alacaksanız 3-4 saat güneş görmesini sağlayın. Aşırı yakıcı güneş yaprak rengini açar. yanma yapar. Sürekli sulamayın. Her yıl saksı değiştirmeyin uzun yıllar aynı saksı da durabilir. Sıvı gübre veriyorum. Dökülen çiçek ve sararan yaprakları toprağına karıştırıyorum. En küçük saksıya yerleştirin kökleri kaplasın. Çoğaltma için dalda köklendirme yapın. Dalları inceleyin küçük kök noktaları olan yere saksı yerleştirin. Bir ay içinde köklenir. Köklenmeyi çiçek gözleri olan dallara yaparsanız daha kısa zamanda çiçek alırsınız. Yaprak sapını uzun kesip dikerseniz köklenir. Fakat büyüme ve çiçek için uzun zaman gerekir. Çiçek gözlerini kesinlikle kesmeyin. Yazın 3-4 kez bu gözlerden çiçekleri oluşturur. Çiçekler gündüz kokmaz. Akşam ağır koku yayar. Çiçekler açtıktan sonra üzerinde bal özü damlaları oluşur. Gündüz arı gelmesi için yan duvarı parfümledim. Çiçeklerin üzerine arı geldi. Bu yıl ilk defa tohum kesesi oluştu.
|