Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 01-10-2014, 11:54   #2950
bora55
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn.bora55,
Spaghnum yosunu sadece nem sağladığından değil başka sebeplerden de ötürü kullanılıyor esasen içeriği bakımından önemlidir diyebiliriz.

Benim anladığım dalın kuruyan bölgede kaldığından kuruma sürecine girmiş olabileceği. Çıkış noktası yeşil bölgeyse o zaman ne buna yol açmış olabilir diye düşünmek gerekir,aklıma gelen soru bu durumda sulamınızla alakalı olurdu.Bu soruyu normalde benden daha iyi bilen arkadaşların cevaplması uygun olur fakat kuruyan bölgeden çıkıyorsa dal bence sorun kuru kısımda kalmasıdır.

Bence önünüzde üç seçenek var;spaghnum yosununu almak,bekleyip karar vermek ve almamak ... Ki siz daha iyi gözlemliyorsunuzdur dal günden güne kötüleşiyorsa alın,önlem içinde alabilirsiniz. Durum aynıysa Türkiye'de ürünü satan yerleri dikkatlice araştırıp (mesela benim yolladığım küçücük bir spaghnum yosunuymuş aceleyle baktığımdan farketmemişim) bir tık sonrası olan daha üst kısmın sararması durumunda en hızlı kargo methoduyla alırdım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bence dikkat edilecek durumları bildirmişsiniz. Başka arkadaşlar da yorum yapmak isterse tabi onları da dikkate alırız.
Bugün eve gittiğim de acaba saksıyı boşaltıp altta kalan kurumuş köklere baksam ve budasam acaba keiki'ye bir zarar verir miyim ? Yani bir müddet daha en azından keiki biraz kök salana kadar ana bedene dokunmayayım mı ?
Bu formu daha yeni gördüm yorumlarınızı ve diğer yorum yapanların düşüncelerini okuyarak güzel aşamalar katedebilirim...

bora55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön