Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 01-10-2014, 10:07   #7
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bora55 Mesajı Göster
Cevap için teşekkürler.
Kuruyan bölge dediğiniz kısımda zamanında orkidenin yaprakları vardı. Üst taraftan yeni yapraklar çıktıkça alt tarafta ki yapraklar sarardı ve koptular/döküldüler. Onlar sararıp koptukça yukarı kısımdan yeni yapraklar çıktı ve bitkinin boyu uzadı. Sanırım bundan ötürü toprağından da biraz yukarıya çıkmış oldu... Acaba yeni biraz daha büyük bir saksıya geçme zamanı gelmiş olabilir mi ?
Bu önermiş olduğunuz yosunu anladığım kadarıyla dalda bulunan yavruya (hatta 2 yavru var birisi de aynı dalın en üst kısmında bir nebze ufak) sararak gerekli nemi/besini almasını mı sağlayacağız ? Bu yosun oraya sarmak yerine misal aynı şeyi bir pamukla yapabilir miyiz ? Yani o nemi pamuğu da ıslatarak sağlayamaz mıyız ?
Sn.bora55,
Spaghnum yosunu sadece nem sağladığından değil başka sebeplerden de ötürü kullanılıyor esasen içeriği bakımından önemlidir diyebiliriz.

Benim anladığım dalın kuruyan bölgede kaldığından kuruma sürecine girmiş olabileceği. Çıkış noktası yeşil bölgeyse o zaman ne buna yol açmış olabilir diye düşünmek gerekir,aklıma gelen soru bu durumda sulamınızla alakalı olurdu.Bu soruyu normalde benden daha iyi bilen arkadaşların cevaplması uygun olur fakat kuruyan bölgeden çıkıyorsa dal bence sorun kuru kısımda kalmasıdır.

Bence önünüzde üç seçenek var;spaghnum yosununu almak,bekleyip karar vermek ve almamak ... Ki siz daha iyi gözlemliyorsunuzdur dal günden güne kötüleşiyorsa alın,önlem içinde alabilirsiniz. Durum aynıysa Türkiye'de ürünü satan yerleri dikkatlice araştırıp (mesela benim yolladığım küçücük bir spaghnum yosunuymuş aceleyle baktığımdan farketmemişim) bir tık sonrası olan daha üst kısmın sararması durumunda en hızlı kargo methoduyla alırdım.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön