Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bora55
Merhabalar.
Resimdeki orkideye sahibim. Bir çiçek açtım mı maşaALLAH 5-6 ay solmadan duruyor. Lakin bu sıralar bayağı bir büyüdü sizce yeni saksı zamanı mı gelmiş. Çünkü alt tarafta ki kökler bayağı uzadı ve dışarılara doğru çıkıverdi.
Bundan 1 sene önce felan da yine sol dalında ki gibi yavru vermiş, kökleri uzayınca kesip başka kaba dikivermiştim. Yalnız bu sefer sanki birşeyler yanlış gibi gidiyor çünkü gördüğünüz yavru olan dalın rengi yeşilden kahverengiye/sarıya yanı kurumaya doğru dönüyor. Sizce neler yapmalıyım ?
|
Sn.bora55,
Fotografta beni yaniltiyor olabilir ancak gordugum kadariyla kurumus bolgeye bagli degil mi ? Kuruyan bolge neden kurudu ne oldu bilmiyorum ancak bu konuyu genel bakiminiz acisindan degerlendirmenizde fayda var.
Konuyla ilgili kaynaklar bunlar. Ancak yapilmasi gereken basit keikinin etrafina spaghnum yosunu bulup sarabilirseniz (
Live (canlı) Sphagnum Moss Hazır Kit GittiGidiyor'da 98580535 ki oncesinde kurusunu aliyorsaniz islatmaniz gerekir alt kismini keikinin) sarin ve dal tamamen kuruyana kadar keikiyi orada birakin (daha kurur mu bilemiyorum ) Benim hasta olan ve olmayan phallerimde kullandigim urun basit,oksijenli su; kucuk bir kaseye icme suyuna birkac damla oksijenli su koyuyorum ve pamukla yapraklari govdeyi temizleyip 5-10 dakika sonra islakligi ozellikle govdeden aliyorum. Peki bunun konuyla alakasi nedir diye soracak olursaniz olabilecek en saglikli sekilde orkidenizin bakimini gerceklestirmis olursunuz cunku oksijenli su yani hydrogen peroxside enfeksiyon durumlarinda kullanilan mikrop olduren bir urun ayni zamanda normal zamanda da kullanabileceginiz onleyici bitkiye saglikli bir urun.
keiki on dying spike on phaleanopsis - what do I do? - Orchid Board - Most Complete Orchid Forum on the web !
Issue w/ dying phal and attached keiki - Orchid Board - Most Complete Orchid Forum on the web !