View Single Post
Eski 28-09-2014, 18:08   #1679
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Ceviz Fidanı Seçimi ve Dikimi 2. bölüm - YouTube

videonun 4- 4.40 taki söyleme kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum,selami hoca da çoşmuş,

Bir yandan 10 yıl sonra aralardan birer tanesini çıkaracaksınız diyeceksiniz bir yandan 10 yıl sonraki iki misli paradan üründen bahsedeceksiniz,

Adama Bu ne turşusu diye sorarlar. Böyle bir çelişki olabilirmi yahu.

ki buradan asla ve asla 10 yıl sonra iki misli ürün alamazsınız, altı yedi yaşına kadar iki misli ürün alınabilir, altı yedi yaşına kadar olan verimde ekonomik anlamda çok birşey ifade etmez.

Bazı şeyler yazıyorsan gözlemlerime göre yazıyorum bazı şeyleri yapmayınız derken elimi vicdanıma koyarak söylüyorum,

Bana ne, kim ne isterse yapabilir ne şekilde isterse ne sıklıkta ekerse eksin beni çok ilgilendirmiyor, paranızı carcur etmeyiniz diye yazıyorum, sizene benim paramdan diyorsanız ona da eyvallah deriz.

dilimin uçunda şöyleyecek çok şeylerim var Bazı şeyleri yazmak o kadar kolay değil yazarsam dava konusu olur.

Yok öyle yağma bu milleti enayi görmek enayi yerine koymak daha çok parasını alarak fidan satma, eh isim yapmışya güven kazanmış ya 8 liraya alacaksın fidanı 20 liraya satacaksın bir nevi fidan ticareti yapacaksın ve tabi ki, 7x3.5 - 8x4 diyecekler. arkadaşlar az paralar değil bunlar ordan al burdan sat milyarlar cebe, kazandıkları parada da gözüm yok gözü olanın gözü çıksın benim derdim üreticiyle bu kadar oynanmaz.

Benim böyle çelişkiler dolu söylemlere karnım tok.

Bazı üstatların ot bile çıkmayan topraklara taban killi kireçli topraklara para kazanma uğruna fidan satma uğruna bahçe kuranları da biliyoruz, ve bunlar üstad..

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön