View Single Post
Eski 28-09-2014, 00:46   #10
jinekolog1959
Ağaç Dostu
 
jinekolog1959's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 120
Bu hafta malç tekstili ile ilgili epeyce bir araştırma yaptım. Seneye baharda otlanma başlamadan tüm sıra üzerlerinde 2 metre genişliğinde kesintisiz bir şerit halinde uygulamayı düşünüyorum. Biraz maliyetli olacak ama beni 4 yıl boyunca yabani ot mücadelesinde çok rahatlatacağını düşünüyorum. Ceviz yetiştiriciliğini bıçak kemiğe dayanmadıkça herbisit kullanmadan, toprağı zehirlemeden, vicdanımı rahatsız edecek bir uygulama yapmadan götürmeye çalışacağım.

'İyi Tarım Uygulaması' sertifikası almak için de bu hafta özel bir sertifikasyon kuruluşuna başvurdum. Gelecek yıl Tarım Bakanlığı'nın vereceği yıllık 50 TL/dekar tutarındaki desteği almaya başlayacağım.

Sulamada güneş enerjisini kullanabilme olanaklarını da araştırıyorum. Şu anda jeneratörümde fosil yakıt kullanarak hem çevreye hem keseye zararlı bir uygulama içindeyim, ama en kısa zamanda mevcut sistemi yedeğe alarak hem temiz ve çevreci, hem bedava enerjiye geçebilmeyi umuyorum. Bu konuyla ilgili gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

Bugün bahçedeydim. Bu sezon artık yavaş yavaş sona eriyor. Birkaç fidanımın yapraklarında sararmalar başladığını farkettim. Fernorların, deneme maksatlı bahçemde bulundurduğum Chandler'lardan ne kadar önce yaprak dökeceğini izleyeceğim.

Dört ay önce ilk yapraklanmalarına başlayan fidanlarımın ilk sezon performansları fena değil. Killi toprağımda 'bonsai'lerim olacak diye korktuğumdan, aralar çok uzun yıllar boş kalmasın diye 8 x 4 diktiğim fidanlarım sanki beni utandırıp normal gelişecekler gibi.

Name:  008.jpg
Views: 3211
Size:  34.6 KB

jinekolog1959 Çevrimdışı   Başa Dön