View Single Post
Eski 27-09-2014, 14:25   #1663
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
1- Bu ağaçlar 35 yaşındaysa bu Californialılar ya bu işi bilmiyorlar ya yılları şaşırıyorlar, 18 yaşında yalova ağacım bunların yanında 50 yaşında,

2- kerestelik ağaçmı yetiştiriyorlar, yoksa meyva için mi? bunların chandler olduğu konusunda da şüphelerim var, chandler yandal verimli bir cins bu ağaçlarda yandal çalışması görebiliyormusunuz.
3- Chandler olduklarını düşünelim, ağaçlar sıklıktan güneş isteğinden kavak gibi uzayım gitmişler güneş göremediğinden de yandal meyva gözü oluşturamayıp uzamışlar bu ağaçlardan 25 kg meyva alacaklarına inanmıyorum bu durumda sık dikimin faydası ne? artı mantari hastalıklarla uğraşaçağım diye zirai ilaç satanlarımı zengin edeceğim, zengin etmeyi de bıraktım bunlarında bu sık dikimde parmağı var diye düşünmeye başladım artık, oda ilaç zehir satıp para kazanacak erhalde. Başka bir şey aklıma gelmiyor sık dikim fidancıya ilaçcıya faydası var üreticiye faydası yok.
Alıntı:

7*7 veya 8*8 dikim araligi, bahceleri kapatmadigi icin 7*4 veya 8*4 tavsiye edilmiyor ki. Buradaki olay Dekar basina verimi artirabilmek.
Bu İfadenizi anlayamadım,

Dikim araları kapanmıyor ya da açık geniş kalacak gibi bir kanaat veya bilgi tecrübe edilmisse dikim araları sıklaştırılarak dekar başına verimi arttırabilirsin. Bu aralar üst resimde de görüldüğü gibi kapanıyor ise kapanmışsa güneş almıyorsa dekar bazında verimi sık dikimle arttıramazsın, ha kereste metreküpünü arttırabilirsin buna kafam yatar. Güneş almayan daldan meyvada alamazsınız. Biri alınıyor derse altta ifade ettiğim litaratürlere baksınlar.

Alıntı:
Burada 7*7 bahceyi kapatiyor, 7*4 ye gerek yok demek cokta saglikli degil.
Neden değil? sorumu soruyorsunuz cevap mı veriyorsunuz anlayamadım? sağlıklı değilse artıları eksilerinin de cevabı olmalı.

Tüm ifadelerde tüm litarütürlerde şu vardır ağaç dal aralarına güneş rüzgar girecek diye ki, doğrudur. (Bu cümleyi herkes kafasının bir yerine koysun sonra diğer konuları düşünürken bu cümleyi daima hatırlasın)

Bu cümleler söylenirken Diğer yandan ise 3.5-4 metreye ceviz ektirenler güneşi ve rüzgarı oraya neyle sokacaklar da meyva gözü oluşturacaklar, ellerine güneşi alıp yaprak altlarından dallara güneşimi gösterecekler, bunu kimse ne konuşuyor ne cevap veriyor,
Ve bunu size önerenlere özellikle sorunuz, deyiniz ki, arkadaş litaritürlerde yazan güneş rüzgar deyiminiz mi doğru yoksa 3.5- 4 metreye ekmek mi doğru.

Doğru bir tanedir iki tane olamaz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön