View Single Post
Eski 23-09-2014, 16:09   #1653
Murat Kayadelen
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-09-2014
Herkese merhabalar,
Forumda yeniyim, hatta ilk mesajım.
Aylardır sayfa sayfa, konu konu okuyor araştırıyorum.
Memleketim olan İstanbul-Ağva da 4,5 dönüm dedelerimden kalma mütevazi bir arazide ceviz yetiştirme niyetindeyim. Benimki sadece toprağa-doğaya yakın olma sevdası, şehrin bunalımından bir nebze arınma, evlatlarıma bakın işte gerçek dünya bu diyebilme sevdası.
Arazi denizden kuşbakışı 4 km. kadar içeride ve denizi görmüyor, güney cepheye bakan bir yamaçta. Numune almak için toprağı kazdığımda ilk 60 cm. koyu renkli verimli görünen bir toprak, sonrasında derinleştikçe kırmızıya dönen yaklaşık 1 metrelerde kile dönüşen bir toprak.
Toprak analizini henüz yaptırmadım, 1 hafta içerisinde yaptıracağım. Okuduğum, edindiğim bilgiler ışığında chandler ekmeye karar verdim, hatta şile tarım ilçe müdürlüğü ile telefonda görüştüm ve onlar da Yalova tiplerinden kesinlikle uzak durmamı, chandlerin şu ana kadar oralarda denenmediğini fakat denenebilecek bir tip olduğunu söylediler.
Şu anda tek sorunum toprağın killi yapısı gibi gözüküyor, bu sorunu çözmem için ne önerebilirsiniz,
çukurları kepçe ile açtıracağım, yakınlardan hayvan gübresi bolca temin edebilirim, sizce toprağı derin kazdırıp yanmış hayvan gübresi ile desteklemem yeterli olurmu, bu arada hazır kepçe girmişken kuyu da kazdıracağım, bölgede 3-5 mt'de cılız da olsa su çıkıyor, yani su sorunum olmayacak.
Forumda yakın bölgede bahçe kuran arkadaşlar var ise tanışmak, deneyimlerinden faydalanmak isterim.
Şimdiden teşekkürler..

Murat Kayadelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön