Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ukaraymir
Bende Ankarada 10 ar donum Fernor ve Chandler (toplamda 20 donum) Ceviz bahcesi kurmayi dusunuyorum. 3 senedir dusunuyorum hatta  bu yaz kararimi verdim olumlu yonde. Su anda tarla arastiriyorum. Don olaylarini minumuma indirmek icin hafif egimli tarla bakiyorum. (Soguk havanin akarak tarladan uzaklasmasini saglayacak bir egimde kurmak lazim karasal iklimde) Bulabilirsem kistan once, bulamazsam da baharda bahceyi kurmayi dusunuyorum. Dikim sIkligi ise 8*4 veya 6*6 olacak. Cevizde dekar basina urun miktarini dusunmek gerekiyor. 8*8 veya 10*10 dikerek az miktarda devasa agactan fazla urun almaktansa; sIk dikim yaparak agac basina az olsada dekar basina daha fazla urun almak mumkun. Bu hesabi yeniden dusunebilirsiniz ..
|
bende 8x4 olarak düşünüyordum aslında ama toprak verimli ileride çok büyük sorun olacak en iyisi 8x8 yapayım dedim. aynı yerde 7.5 x 7 aralıkla kiraz var 6 yaşında arası kapandı ceviz dikilecek yerin toprağı daha kaliteli onun için 8x8 düşünüyorum. bayramda köye gideceğim 8x6 nasıl olacak ona bakacağım ölçmek gerekiyor yeniden duruma göre 8x8 ya da 8x6 bakalım nasıl olacak.