View Single Post
Eski 20-09-2014, 21:01   #342
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Ben de onu diyorum Sn pria: Kilolarca azot>>>>10-15 gr Bor. Uygulama olcegi cok farkli (gubre kilolarca uygulanirken Bor, gorece cok kucuk miktarlarda uygulaniyor).

Kullanilmasi dusunulen malzeme, bitkinin alabilecegi, yeterli olan miktarlarda bulunuyorsa verilmesi sart degil. Dediginiz gibi, belli bir analiz sonucunda yetersizlik tespit edildiyse verilir. Her sene ardisik sekilde, analiz yaptirmadan gubre verir gibi verilirse iyi olmaz (siz analiz yaptirip ihtiyaca gore verdiginizi soyluyorsunuz). Ben iz elementleri, genelde meyve lezzetini gelistirmesi icin eser miktarda veriyorum (hem verim hem bitki vigoru bakimindan da karsilastirmali olarak iz element etkisini incelemek ilginc olurdu).

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bu satırlarınızı yadırgadım biraz...
Bitki yetiştirirken azot fosfor potas gibi asıl madeleri de vermeseniz olur..Bor, çinko , mg'yi de vermeseniz olur..
Bitki gene hayata tutunmaya çalışır ve ölmez..Büyümesi değişir, deforme olur, çalılaşır, meyve vermez, meyve verse de ideal ürün olmaz, vs...
Bizler toprak ve yaprak analizleri birtakım maddelerin eksikliğine işaret ediyorsa bitkinin sağlıklı, bol ürün vermesi için icabında kilolarca azot ta, 10-15 gram bor veya çinko da vermek zorundayız.

Asıl veya tali hiçbir bitki besin maddesi için ''verilmese de olur'' tabirini kullanamayız.
Bitkinin bütüncül gelişip albenili ürünler vermesini istiyorsak hiçbir besin maddesi noksanlığını gözardı edemeyiz.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön