View Single Post
Eski 20-09-2014, 01:48   #15
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasarigirl Mesajı Göster
Redbullah bey cevap icin tesekkurler.burdan cevap gelmeyince topragini soyle bi kurcaladim ve bite benzer bocekler vardi.aldim ciceklerimi suyun altina sabunla yikadim.ancak bir meneksemi kurtarabildim cunku digerlerinin govdesi tamamen kudu.yeni cikan yavrular da sabuna ve bite benzettigim bocege dayanamadilar.saglikli sandigim meneksemde de bocekler vardi.onu kurtarabildim.ancak iki menekse kaybettim cok uzgunum
Kurtardigim meneksede dipten gelen iki tane yavru var onlari nasil syirabilirim bilemedim .ne onerirsiniz ?
O uzuuun uzuuuun uzananlar yavru isiga uzanmak icin oyle uzunlar..
Haşare savaşında iki şehit,bir gazi vermişsiniz.Geçmiş olsun.Sabun kullanmayı neden tercih ettiniz bilmiyorum ama,günümüzde sabunlarda çeşitli kimyasallar kullanılıyor.Sabun uzun süre bitkilerde kalırsa zarar verebilir.Umarım eskilere ait,böcek bulaşığı toprakları ve saksıları atmışsınızdır.Gerçi saksılar iyice kloraklı suyla yıkanmak suretiyle tekrar kullanılabilir.Ayrıca sitemizde tarifi var,bence yapacağınız arap sabunlu,acı biberli ilaçla tüm çiçeklerinizi bir güzel fısfıslayın.Defettiğiniz böcekler diğer saksılarda,veya saksı diplerindeki kuru yaprak v.s içinde saklanıyor olabilirler.İki yavruya gelince,nasıl durduklarını pek anlamadım ama,bırakın analarının yanında kalsınlar.Havadar ve aydınlık bir yerde büyütün.Gelişsinler,seneye baharda ayırırsınız.
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön