View Single Post
Eski 19-09-2014, 22:41   #261
nevin77
Ağaçsever

nevin77's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2014
[QUOTEnilost_raven;1320217]Evet aslında bana da pek vft tohumu gibi gelmedi ama fotoğraf net değil tam anlayamadım. Ve evet sayın skosse'nin dediği gibi 7 gün imkansız değil ama çok kısa bir süre.

Bir de size gönderilen topprak karışımının içinde vermikülit de var sanki, vermikülit birçok etobur bitki için uygun değildir. eğer gerçekten vft ise bitkiniz skosse'nin dediği gibi perlit + sphagnum torfu karışımı 1-1 oranında uygundur.

Tohumları nereden aldığınızı belirtebilir misiniz?[/QUOTE]

Batagemi.com diye bir site

Dikimini de şöyle yaptım. Saksıdan az büyükçe kestiğim pet şişenin içine tatilde deniz kıyısından topladığım irili ufaklı taşları doğl hali gitmesin diye yıkamadan yerleştirdim.
Sonrasında bir kabın içine tohumla gelen karışımı doldurup kaynamış dinlenmiş suyla
İyice ıslatıp beklettim karışım suyu iyice çekince saksıya doldurup hazırladığım pet şişenin içine yerleştirdim üzerinden saksının dibi iki cm suya gömülene kadar yağmur suyu doldurup tohumları toprağın üzerine bıraktım son olarakta üzerini şeffaf naylonla kapattım günde 10 dakika hava alması için açtım
Saksıyı gün boyu aydınlık iki üç saat öğleden sonra güneş alan ve nem için en uygun olacağını düşündüğüm mutfak camının iç kısmına koydum
Tohumun çimlendiğini görünce çürümesin diye üzerini açtım
bakalım gerçekten vft mi yoksa ne çıkacak beni de bir kuşku ve merak sardı

Eklenen Resimler

nevin77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön