View Single Post
Eski 19-09-2014, 19:47   #3112
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Şu anda 13 tavuğu aynı şekilde besliyorum .


Günlük yumurta 8-10 adet arasında

BUĞDAYDAN BAŞKA HAZIR YEM VERMİYORUM .

Tavuklar ihtiyacı olan besinleri doğadan , gerçi tam da doğa sayılmaz . Etrafı telle çevrili daha önce korunga bitkisi ektiğim ve biçtikten sonra tavukları saldığım 3,5-4 dönüm tarlada dolaşıyorlar . Tarlanın bir kenarında taze sığır gübresi var . O bölümü oldukça çok seviyorlar .

Ve ev yemeklerinden artan ne varsa çok iştahla yiyorlar .

Meyve artıkları , Yemek artıkları , sebze artıkları , ayrıca seradan devamlı yolmak zorunda olduğum otlar Tavuğun ihtiyacı olan besin maddelerini karşılıyor herhalde .

100 tavuk yaptığımda bu tür besin maddeleri için pazar artıkları , lokanta artıkları , belki kasap artıkları ile besin takviyesi yapmayı düşünüyorum .

Bu son konuyu yani besin rasyosu için tartışacağım ve danışacağım bir akedemisyen arkadaşa danışacağım .

Ankara Ziraat fakültesinin böyle bir çalışmasını internetten okumuştum .

HAZIR YUMURTA YEMİ KULLANDIĞIMIZDA ARTIK KÖY YUMURTASINDAN BAHS ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.
Deneyin bakalım ,başarılı olursunuz umarım.

Bende 1000 tavuk var .En kaliteli yemi yemelerine ve yeşilde yayılmalarına rağmen günlük 450 adet alıyoruzda.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön