View Single Post
Eski 19-09-2014, 14:27   #390
rosarosarum
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-09-2014
Bonsaimde yaprak dökümü

Merhaba Zelkova cinsi bir bonsaim var. Yaklaşık bir yıldır bende. Geçen kış yapraklarını dökmedi, baharda da çiçek açtı. Uzun zamandır toprak üstünde suladığımda kıpır kıpır olan beyaz minik kurtlar görüyordum. Geçen hafta sayıları artmaya başladı, öldüklerinde toprak üstünde beyaz kireç gibi bir tabaka oluşturuyorlar. Araştırdım ancak ne olduklarını bulamadım. Geçenlerde ağacım komple tüm yapraklarını döktü, bir anda hepsi kurudu. Sulamayla ilgili bir sıkıntı da olabilir, ancak bir kaynakta bu kurtların kökleri yediğini gördüm. Ben de toprağını değiştirmeye karar verdim.Bonsai için özel bir toprak kullanıldığını biliyorum ama vakit darlığından üzerinde organik torf yazan bir toprak aldım. Bonsaimin toprağında bu kurtlardan rastlamadım, sanırım hepsi yüzeydelermiş, ama yine de tüm toprağını değiştirdim, köklerinin bir kısmı kolayca koptu, onları da temizledim. Saksıyı güzelce yıkadım, ve bonsaimi diktim. Toprağın geçirgenliği eski toprağı kadar iyi değil, ama saksının drenaj deliği oldukça büyük olduğu için umarım sorun oluşturmaz. Toprağını değiştirdikten sonra kuruyan tüm yapraklarını da temizledim. Şu an ölü bir ağaçtan farksız görünüyor. Umarım filiz görürüm. Sorunun ne olduğunu malesef bilmiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.

rosarosarum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön