View Single Post
Eski 19-09-2014, 00:07   #35
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
merabalar, Ben cevizde aşı için aşı bandı ve çift ağızlı çakı almak istiyorumda bana yardımcı olabilirmisiniz ?
Merhaba eneskrky.Çift ağızlı ceviz aşısı bıçağını İstanbul da aldığım yeri size tarif edeyim.Mısır Çarşısını geçtiğinizde bıçakcıların olduğu bir çarşı var.Oradan sorarak bulabilirsiniz.Yalnız fiyatlar kaliteye veya esnafına göre değişiyor.Geçen sene 20 lira ile 50 lira arası bir yelpaze vardı.Size,aşağıya Google Maps ten çıkardığım haritasınıda vereyim.Aşı bandına gelince kafanıza takmayın.Hatta bana göre en kullanışsız olanı Aşı Bandı diye satılanlar.En iyisi Elektrik bandı.Bunun yanı sıra aşının niteliğine göre,pasta paket ipleri,3 cm eninde rulodan kestiğiniz Streç Film(Özellikle Narenciye aşısında),bisiklet süslemede kullanılan zamksız bantlar,pazar veya manavdaki kasaların kenarlarına takılan lastikler,dut v.s ağaçların şerit biçimindeki kabukları,su borularında kullanılan teflon bantlar,hurdaya çıkmış eski Video kaset bantları,bildiğimiz poşetlerden keseceğiniz 3 cm veya daha kalın naylon şeritler(Çok denedim,süt veya başka sıvılar çıkaran incir,ceviz,dut,asma,zeytin v.s gibi bitkilerde başta aşılar tutuyor gibi görünüyorsa da daha sonra kuruyorlar.Bunu önlemek için aşıda temiz toprak şart.İşte bu toprağıda en uygun muhafaza eden,poşetlerden keseceğimiz naylon şeritler oluyor)Aşı bantı olarak şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Aşılarınızda başarılar,hayatınızda mutlu,sağlıklı günler dilerim

Name:  Adsız.jpgppp.jpg
Views: 4758
Size:  65.1 KB

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön