Bu sorunuzun yanitina deneme yanilma yoluyla ulasabilirseniz daha iyi olur. Sap henuz tam anlamiyla kurumamisken (kemik kurulugundan bahsediyorum) hasat ettigim, yemelik kaliteyi yakalamis balkabaklari oldu ama genel olarak tavina gelmesi icin, sap kuruduktan sonra bile tarlada birakildigi olur (tohumlar da hasat derecesine gore ideal tohumluk asamasina yakinsar veya ondan uzaklasir). Bitki sapinin dallarla birlestigi yerde, eger toprakla bulusursa kok salabilecek uzun, biyigimsi kulakciklar olur. Bunlarin kuruyup kurumadigina da bakilir. "Kurumussa meyve hasada hazirdir" denir ama dedigim gibi deneyip gormeniz en guzeli.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pınar
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki sap yeşil dahi olsa olgunlaştığını anlamanın bir yolu var mı?:-)
|