View Single Post
Eski 16-09-2014, 21:08   #438
SAHIRE
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Zeytinler ve keçiler

Bugün zeytinleri sulayalım dedik ve 40 kadar zeytini suladık. Şimdi baktım Perşembeyi yağışlı gösteriyor. Gerçi bu yaz bu yağış tahminleri hiç tutmadı... Yine de umutlandık. Yağar belki diye Perşembeyi bekleyeceğiz(tembeller)

Bugün keçileri kaçırdık Ot vermeye gidince kapıdan kaçtılar. Zor döndürüp içeri soktuk. Ödümüz patladı zeytinleri yiyecekler diye!

Neden keçileri kaçırdı diyorlar , merak ettim, araştırdım. Cins atların yanına keçi koyarlarmış. At keçi varken çok sakin olurmuş. Keçi gidince sinirlenir dellenirmiş... Oradan çıkmış bu tabir.

Keçilerin kesif yemi bitti. Yarın pazardan almalı.

Bu arada keçileri alırken kazıklanmışız...Biz 3ünü 900 liraya almıştık. Şimdilik 5 ay bitti , keçiler kocaman oldu, ilacıydı, yemiydi, otuydu epey harcadık. Bugün köyden Osman dayı sulama yaparken bize uğradı, küçükbaş hayvan fiyatlarının bu sene çok düştüğünü, bittiğini söyledi ;bizim keçiler 1000 lira zor edermiş. Gerçi sizin keçiler çok güzel sütlü keçi ama meraklısını bulmalı filan dedi...

Yakında Pamuk a veda edeceğiz....en azından yem masrafını çıkarırız diyoruz. Hem de ot ve yem masrafımız azalır.

Bu hayvancılığın halini yaşayınca anladık. Resmen masrafınızla kazancınız kafa kafaya geliyor. Baktığınızla kalıyorsunuz. Üstelik ot oldukça kaba yemde almamıştık, eğer otlatmasaydık külliyen zarar olacaktı!

Bu nasıl iş bilemedik? Şehirde et fiyatları uçmuş. Ama köylü de bir şey kazanmıyor gerçekten. Bu işten karımız temiz katkısız süt içmek oldu. Acaba Pamuk u satmayıp, kestirsek mi diyoruz:En azından temiz et yemiş oluruz; hormonsuz, antibiyotiksiz, hazır yemsiz, Gdo suz...Kararsızız.

Keçileri bir daha kaçırmayalım da

Eklenen Resimler

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön