Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yücel özlem
Sanırım Ülkede atık piller artık sorun olmaktan çıktı?
|
Konu üzerindeki hassasiyet kesilince siteminizde haklısınız Yücel Bey,
- Ancak arkadaşların çabasını kutlamak gerek. Ben de saf saf aklım sıra tek başıma bir şeyler yapmaya kalkışmış, her semtte eczane olduğu için, atık pillerin eczanelere konulacak kutularda toplanabilmesi için bir proje geliştirmiştim.. Aklım sıra eczaneler insan sağlığına, ilaç almaya gelen hastalar psikolojik durumları gereği konuya daha duyarlı olabileceklerini düşünmüştüm. Çevre ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı sitelerinde iletişimde sorunlar yaşadım. Galiba onlara E-Mail yollayamadım. Ama Çevre Mühendisleri Odasına yolladım. I-ıh bu güne kadar tık ses çıkmadı.
Neyse şu anda, bazı büyük alış veriş merkezlerine pil toplama kutuları konduğunu duydum. Bu merkezler nasıl yaygınlaştırılır bilemiyorum.
Şimdi, önce meclis dilekçe komisyonuna kapsamlı bir rapor yollayarak pil atıkları konusunda bir meclis komisyonunun oluşturulmasını sağlamak.
Konuyla ilgili bakanlıkları ve RTÜK'ü harekete geçirip pil atıklarının toplanması konusunda spotlar hazırlatıp Radyo ve Televizyonlarda yayınlanmasını sağlamak.
Genç arkadaşların gazetelere, gençlik sayfalarına konuyla ilgili yayınlanmak üzere yazılar yollayabilirler...
Bakanlığı da pil üretici ve ithalatçılarının hazırlayacağı pil atıklarının ne yapılacağı konusunda afişlerin pil satılan yerlere asılmasını zorunlu kılmak vs..
Belki uzun yazdım ama Moğolların şarkılarıyla feryat ettikleri gibi, BİR ŞEYLER YAPMALI!..