Herkese selamlar...
Foruma yeni üye oldum ancak uzun süredir takip ediyordum.
2 Dönümlük bir bahçemiz var ve bahçe de 250 metre kare kullanmadığımız prefabrike bir binamız var yaklaşık 2-3 yıldır aklımızda olan köy yumurtası işine girmek istiyorum sizin tecrübelerinize de başvurmak için birkaç soru sormak isterim...
Uzun süredir 10 tavuk 1 horoz ile kümesimiz var hobi olarak yetiştiriyoruz günlük bazen 4-8 arası yumurta alıyoruz atık bunu daha profesyonel olarak yapmak adına...
1- 1000 Tavuk 25 Horoz ile başlamak istiyorum maliyeti Tavuk ve Horoz başına ne kadar olur/Hibe ya da sıfır faizli destek alabilir miyim?
2- 1000 Tavuk 25 Horoz için yem vermeliyim doğal beslenmeleri dışında arazi sonuç da çok büyük değil yeme de ihtiyaç duyarlar mı? Yemek artıkları Kavun Karpuz artıkları yeşillik artıkları vs ile besliyorduk kendi hayvanlarımızı ara sırada yem veriyorduk...
3- Eğer yem verirsek maliyeti gider olarak yüksek olur mu?
4- Gelir/gider olarak baktığımız da pazarlamasını yapabilirsem sanırım illere göre değişiyor 50 krş ile 1 Tl arasında bana gelir ve gideri ortalama ne olabilir? Daha önce kendi yumurtalarımızı hiç ticari olarak değerlendirmediğimden bir yumurta ne kadar kar olarak bırakır hesaplayamadım.
5- Tavukların yumurtlaması için gün ışığı gerekli olduğundan sürekli kapalı alanımızı ışıklandırmamız gerekecek mi yoksa başka bir yöntem var mı?
6- Etçi olarak da beslemek yararlı olabilir mi?
7- Su ve Yem ekipmanları vs kurmak gerekir mi maliyeti ne kadar olabilir?
Aklıma şimdilik gelebilecek sorular bunlar aranızda tecrübeli kişilerin yardımlarını bekliyorum benim de yardımcı olabileceğim konularda sizlere de ileride ben de yardımcı olmak isterim.
|