View Single Post
Eski 12-09-2014, 08:01   #1075
herkul
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Toprağınız hafif asitik, uygun miktarda tarım kirecinin zararı olmaz (yetiştireceğiniz bitkiye göre tabii). Kireci leonarditi çözmek için atıyorsanız farklı bir şey. Benim tarif ettiğim sıvı humik asit yapmakla eşdeğer.
Sn. meyvelitepe, leonardit için istenilen bazik ortam, aslında tarım kireci ile sağlanabilecek normalde. Ama ikisini birlikte toprağa atıp karıştırmanın Bilimsel olarak fidanlara etkisini bilemiyorum tabi. Normalde geçen yıl yaptığım tarım kireci uygulamasını bu yıl tekrarlamayı düşünmedim. Önümüzdeki yıl sonunda tekrar analiz yaptırıp ona göre kullanmayı düşünüyorum.

Uygulama yapmadan önce konuyu paylaşmamın nedeni en az maliyetle en fazla fayda sağlamak tabi ki. Mesela toprağım hafif asidik olduğu için çözünürlüğü belki çok az etkileneceğinden kireç için extra bir masraf yapmaya gerek yok denilebilir. ya da ne bileyim 200 kg az bunu en az 300 yapmak gerekli denilebilir vb. Uygulamayı öyle değil de şöyle yapmak lazım gibi.

Bu arada bahçe ayva bahçesi denilebilir. Kalsiyum ihtiyacı fazla .

Leonardit Uygulaması yaparken de düşüncem fidanın 20-30 cm uzağından sıraların sağından ve solundan 1 m genişliğinde bant/çızı şeklinde saçıp çapa makinesiyle karıştırmak. Sıra araları 4 m olduğu için aslında dekara 400 kg atılmış olacak. Kalan kısımlara sonraki yıllarda veririm diye düşünüyorum


Düzenleyen herkul : 12-09-2014 saat 09:49 Neden: ilave
herkul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön