Merhaba arkadaşlar, bu sene mart gibi internet üzerinde sipariş ettiğim 2 kiraz ağacı ile birlikte; goji fideside satıyorlardı 1 adette ondan aldım,3 tl gibi bir fiyattı, yaklaşık 15 cm civarında bir boyda çıplak köklü olarak geldi saksıya diktim, çabuk gelişme gösteriyor, tek dal üzerine çıkan fide yaklaşık 120 cm üzerinden tepesini alarak dallanmasını sağladım mevcut durumu yanlardan çıkan 4-5 dal üzerinde meyveler verdi ve kızarmaya başladı, geçen gün 10 tane kadar toplayıp tadına baktım, oldukça sulu ve güzel bir tadı var, 3 sene önce aktardan aldığım birkaç kuru meyvenin tohumunu dikmeyi denemiştim tohumlar çok küçük olduğu için başarılı olamamıştım. Bence merak edenler ve yeri olanlar tohum ile uğraşana kadar fidesinden edinsinler aynı sene meyvesini yesinler derim.Çok güzel bir bitki bahçe duvarlarına çitler için çok uygun hem çok çabuk gelişiyor ve aynı yıl meyve veriyor hem görsel üzerinde meyveleri kırmızı kırmızı hoş duruyor. Bu bitkiyi yaygınlaştırıp faydalanmak lazım derim..
|