View Single Post
Eski 10-09-2014, 14:01   #3085
Yağmurcan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
arkadaşlar galiba benim tavuklarda bit sorunu var ama bildiğiniz tavuk biti değil, daha küçük minicik yaratıklar sayıları çok fazla, civcivler serbest gezdikleri halde büyüyemez oldular, tavukların yumurta verimi azaldı. bu bit belasını çözmem lazım. zannedersem kırmızı tavuk biti diyorlar ya da gece biti başına gelen varsa tecrübelerini aktarabilir mi acaba?
Sayın Sagun,

Hemen Veterinerden bit için ilaç alıp, hayvanlara yapmalısınız, yoksa telef olup giderler. Bu sene benim de kuluçkada yatan tavuklarımda sanıyorum havanın çok sıcak olmasından dolayı başıma geldi, ilaç yaptım çok şükür düzeldiler. Bitler gece hayvanı kanını emip, iştahsız bırakıp ölmelerine sebep oluyor benim gözlemlerime göre. Ayrıca kümesinizin her tarafını da ilaçlamalısınız, özellikle tünek yerlerinde, daha doğrusu ahşap olan yerlerde daha güzel barınıyorlar. Bir de kümesinizin her tarafına sönmüş kireç serpin, çok faydası olacaktır, kolaylıklar diliyorum.
Son bir hatırlatma ; AMAN DİKKAT edin bitler size de çok çabuk bulaşıyor, başınıza bone, ellerinize eldiven giymeyi unutmayın!!!!

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön