Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tboyaci41
Dun torfsuz orkide topragi ile harcimi degistirdim ancak koklerin durum icler acisiydi  sizinde bahsettiginiz gibi koklere sarmamais ancak tamami sararmis. cok kotu durumdakileri kestim bir miktar yesilligi olanlara kiyamadim acikcasi. Yapraklarinda su lekesi var ancak cansizlastilar. Topragini degistirme asamasinda koklerini guzelce yikadim ve baska bir sulama islemi yapmadim. Direk gunes goren camin onunden alip yerinide degistirdim. 1 hafta 10 gun gozlemleyecegim durumu daha da kotuye giderse ilk sulamada besin takviyesinde bulunayim diyorum. Saniyorum klorlu su ve fazlq sulama etskisi. Sn dinozor sulama icin daldirma teknigini mu daha saglikli yoksa suda bekletme mi? Ve harc segistirmeden sonra sulama yapmamak dogru mu? Degistirdigim harc asiri derecede nemliydi.
Orkidem bu kadar sagliksiz hale gelincege kadar nasil farkedemedim bilmiyorum saniyorum cicekleeine aldandim
|
Merhaba orkideler köklerini büyük oranda tutunmak için kullanırlar fakat elbette nem ve besin emilimi de yaparlar yapraklarından besleme yapılırsa yeni kökler birkaç aya kendisini gösterir o yüzden kendinizi üzmeyin orkideniz iyi bakılırsa kendisini toplayacaktır.İlk resimlerdeki küflerin sebebi aşırı nem, orkide harcınızı değiştirmekle iyi yapmışsınız çünki çürümeler olmuş artık değiştirmeniz gerekiyordu. Sararan köklerin hepsi kurtarılamayabilir bu esnada birkaç yaprak sararabilir kendisi kopana dek yaprakları kopartmayın sulama yaparken gövdeye fazla su temas ettirmemeye çalışın.orkide kökleri iyi bir havalandırma ister çam kabuğu + bir miktar pomza taşı bitkiniz için iyi bir harç olabilir. cam kenarına yakın bir sehbaya **** mutfakta aydınlık bir yere koyabilirsiniz. Sulama sonrası yaprak diplerinde su kalmamasına dikkat edin klor ve kireçsiz su ile 2 sulamada bir gübre takviyesi yaparsanız birkaç aya orkideniz toparlayacaktır...