Bu domatesleri ailecek oturup test ettik:
Siyah domateslerin iki çeşidi de büyük boyutlu olan burun farkıyla öne geçecek şekilde daha güzel. Değişik aroması, incecik kabuğu ile kahvaltılarda, yemeklerin yanında ideal.
Kıvrık yerli domates; Kalın kabuğu yüzünden tekrar ekilmez. Tadı da güzel sayılmaz.
Kiraz domates; Görüntüsü, diğerlerinden daha erken olgunlaşması ile üç dört kök her bahçede bulunmalı.
Kalp pembe domates; Kabuğu ince, görüntüsü ilginç ve diri, ancak değişik bir aroması yok, su gibi tatsız. Birkaç kök ekilebilir.
Pembe domates; Tadı kalp pembeden biraz daha iyi ve kabuğu onun gibi ince. Dolayısıyla kalp pembeden biraz daha fazla ekilebilir.
Küçük yerli domatesler; kıvrıklardan tat ve kabuk olarak biraz daha iyi ancak diğerlerinin yanında ekmeye değmez.
|