Bugün hanımla iki çeşit salçalık domatesten ve tek tük fazlaca ermiş diğer yerli domateslerden şişe domatesi yaptık. Daha doğrusu ben sadece kabuk soyma işindeydim. Domatesleri iyice kaynamış suda üç dört dakika bekletince çok çabuk soyuluyor. Soyulan domateslerin fazla suyunu biraz alıp rendelermişçesine doğradıktan sonra kaynatıp rafine edilmemiş tuzla tuzlayıp, kapaklarını da kaynattıktan sonra kurulayıp konserve kavanozlarına doldurup kapatıp ters çevirip beklemeye aldık.
Eşim başta amish lerin görüntüsünü sevmişti ancak doğramaya başlayınca iki çeşidi de beğenmedi. Seneye bu çeşitleri ekmeyeceğiz anlaşılan. Bulursak başka çeşitleri daha az ekerek deneyebiliriz. İsteyen olursa elimdeki çeşitlerin tohumlarını alıp gönderebilirim.
|