Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Benim aklıma gelen tek şey, verdiğiniz potasyum ağırlıklı gübreler ve şeker (amonyum sülfat) toprağın dengesini bozuyor.. İri yumru yapıyorlar ama, çiçeklenmeyi teşvik eden fosforlu gübre kullanmadığınız için çiçeklenme oranı çok azalıyor.
Bir de, sülfat ağırlıklı gübre kullandığınız için içeriğindeki kükürt nedeniyle toprağınızı sümbülteberin sevdiği PH 7 değerlerinin altına düşürüyor olabilirsiniz.
Ayrıca verdiğiniz gübre miktarları bana göre çok fazla..Hem azotu hem potası çok fazla veriyorsunuz..Sanıyorum bilinçsizce yaptığınız bu gübrelemelerle bitkini gelişim döngüsünü bozuyorsunuz.
Sadece keçi gübresiyle yetinseniz belki yumrular daha iyi sonuç verecekti.
Açmama sebebini anladım ben.
|
Hocam benimkiler de açmadı. Aynı soğanlardan 1 tanesi tek saksıda Bozdoğan'da açtı ama Denizlideki diğer soğanlar büyüdüğü halde açmadı. Ben de yavruları ayırıp bir saksıya büyükleri bir saksıya dikmiştim. Bilmiyorum saksısı mı dar geldi. Seneye ayrı ayrı saksılara dikip deneyeceğim. Torf ve yanmış gübreli toprak karışımın dikmiştim. Tam gün güneş alıyor.Ama korkarım bu yıl çiçek alamayacağım artık. Bu saatten sonra açma ihtimalleri var mı acaba?