Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Kök çürümesinde bitki besin alamayacağı için gelişimi yavaşlar ya da sonlanır. Ayrıca çiçeklerle ilgili bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum, bitki kısa sürede bütünüyle çöküyor çünkü...
Fotoğrafta gördüğüm saçak kılcal kökler tamamen kahverengileşmiş, çürümüş gibi. Yine de köklere siz dokunabildiğiniz için en doğru kararı sizin vereceğinizi düşünüyorum.
|
Sevgili maki01 yardımların için teşekkür ederim.Benim de söylemek istediğim oydu başka bir konuda aynen böyle yazmışsınız bitki besin alamadığı için çiçeklenme olmaz demişsiniz her neyse ben de çiçeklenme bir hafta olmuş olmasına rağmen durduğu için sizin tavsiyeniz üzerine menekşemin bütün çürümüş yapraklarını ve köklerini temizledim kök kalmadı sadece soğan kısmı kaldı soğan kısmın üzerindeki serlikleri odunsulaşmış kısımları bıçakla hafifçe kazıdım çiçek üzerinde iki küçük yaprakla bir serçe parmağın 3/2 si kadar kaldı ve suya koydum köklenmesi için bir aylık bir süre suda kalacak diye biliyorum yeni kökler 1 cmyi bulunca uygun boyutta bir kaba dikeceğim.
Sevgili maki01 yardım ve yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim umarım menekşem kurtulur ve eskisi gibi çiçeklenir ben de fotoğraflarını buradan paylaşırım.