Konu: Kumru
View Single Post
Eski 05-09-2014, 07:58   #187
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenza2 Mesajı Göster
Sn musk,

2. Sorumu size yönlendiriyorum sn. Musk sizinde böyle yuva yapmış kumrularınız var mı ?
Sayın Selenza,

Hikayeyi anlatayım;
Hayır benim böyle yakınıma yuva yapan kumru olmadı. Ancak kuşlara özel ilgim olduğunu bilen yakınlarım sürekli yaralı, uçamayan yavru veya hasta kuş buldular mı bana getirirler. Kumru ile ilgili olan da özetle şöyle.
Yuvadan düşmüş veya atılmış henüz 10 günlük var yok bir kumru getirildi bana ve onu yetiştirdik. Bir aylık bakımdan sonra kendi başına bakacak hale geldi ve doğaya saldık. Her sabah yol gözler, görünce ofisi açarken omzuma uçar benle içeri gelirdi. Şayet ortalıkta yoksa kendisi ile ilk günden beri iletişimde kullandığım ıslığı çaldığımda hemen gelirdi. Sabah kahvaltıma ortak olurdu elimden ekmekleri yerdi ve asla yere düşen kırıntılara itibar etmezdi.

Biraz vakit geçirdikten sonra çıkmak istediğini belirtirdi ve bırakırdım. Her gün iki ziyaret yapardı. En son bir arkadaş da edinmişti beraber dolaşıyorladı, ancak 2 ay sonra maalesef karga kaptı.
Zira annesi gibi düşmanlarını ve onlardan nasıl ve ne zaman kaçması gerektiğini öğretmek bizim içir biraz! zor.

Ne kadar acı olsada Doğanın Kanunu...

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön