View Single Post
Eski 17-07-2007, 15:55   #73
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Sevgili Hassoman,

Bugün aklımdan geçti epeydir bamya konusuna bakmadım ve bu arada sanırım Rikeb'de sağolsun bamyaları bizsiz götürüyor maaşallah..
Bir kaç kez aldım pişirdim bol kıymalı ve limonlu hatta içine yeşil sivri biber de doğradım hafif acılı olsun diye.. Bamya ile özlem giderdim de pazarda hala fiat aynı, tıpkı altın fiatı gibi fix ve 6 YTL. ucuzlayacağını da sanmıyorum..

Kışlık bamya saklama usüllerini bilmem pek, Konyalı bir komşumuzda ipe dizilmiş kurusunu görmüştüm yıllar önce ama hiç tatmadım..

Konservesine gelince hiç yiyemiyorum ilave katkı maddeleri sayesinde uzun ömürlü olduğunu bildiğimden zararlı olarak düşünmekteyim..

Gelelim dondurucuya istifleme yöntemlerinee, efendim ben sadece bamyaları güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ayıklıyordum ve dediğiniz şekilde buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya koyuyordum..
İşteee demek ki bundan böyle sizin yöntemlerinizle saklayacağız efendim..

Değerli Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz Sayın Hassoman..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön