Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Imay
Şimdi benim elimde yine çelikler var. Yolda 6 saat kadar suda kaldılar. Yine aynı şekilde üstte belirttiğim gibi köklendiremem sanırım. Bu defa evin içinde kapalı ortamda olacaklar. Bursa'da dışarıda bırakılamaz. Benim aldığım çeliklerde yeni yeni odunsu gövde oluşur gibi olmuş. Dallar taze. Hele hele bahsettiğiniz gibi çeliklerin çevresi 1 cm hiç değil. Gövdeye çizik atmayı da anlayamadım. Köklendirme hormonu kullananlar için miydi o tavsiye? (bende köklendirme hormonu yok ama mutlaka gerekirse bulmaya çalışırım.) Sayfaları okudukça " Keşke önce okuyup sonra çelik alsaydım." dedim.
Bu çelikleri dikmek için beni yönlendirebilir misiniz? Fotoğraflarını çekip yüklemeye çalışırım isterseniz.
|
Anlattığınız yöntem çeliği köklendirme yöntemleri arasında.
Çeliklerin suyu kaçmadığı sürece köklendirebilirsiniz. Köklendirme hormonu işlemi hızlandırır ama şart değil.
Suyu geçirgen bir toprak hazırlayın perlit, cocopeat'i karışımda kullanabilirsiniz. Sonra 20 cm'lik çeliğin yarısını toprağa dikin suyunu verin üzerine buzdolabı poşetini geçirin 2-3 günde bir 5-10 dakika havalandırın poşeti tekrar üzerine geçirin toprak nemli kalsın. Ekim Kasım aylarında çelik alabilirsiniz.
Bu forumun geçmiş sayfalarında detaylı açıklamalar bulabilirsiniz.
İsterseniz facebook üzerinden Türkiye Hibiscus Topluluğunu takip edebilirsiniz.