Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Byzade
Herkese merhaba siteye yeni üye oldum gezdım gördüm cok sevdım az cok bu konu hakkında bişeler bılıyorum. tarımla ugraşıyorum ve cok sevıyorum 3,5 dönüm likapa bahcem var (980 adet ) 110 tane üzüm ve bı mıkdar cilek  dahada calışmalarım var. likapa rize ve trabzonda zirai ürünler satanlarda bulunuyor, satışlarıda oldukca iyi kar marjı oldukca yüksek ticari amaclı dikilebılır, yararları söylemekle bitmez. avrubada satılan en pahalı ıkınci meyve karadenızın daglarında yetişen yabanisi , kültürü oldukca fazla verıyor 5 kg ile 10 kg arası. Gülgen ve komar agacının yetişdı her yerde yetişir, sulama istemez, karedenıze has bı meyve ama ticari amaclı üretimi yenı yenı başladıı ve 10 yıl daha türkiyenın ıhtıyacını karşılamaz.
|
sevgili hemşerim Byzade
Bende likapa yetiştiriliciğine başlamak istiyorum Rize'nin Gündoğdu Beldesinde 15 dönüme yakın çay bahçem var.çayları söküp likapa dikmeyi düşünüyorum.Yeterli bütçemde var.Sadece merak ettiğim konu ürünün pazarlamasıyla ilgili yani tüm şartları yerine getirip başarırsam ürünün alıcısı kim senin bu konu hakkında çalışmaların nasıl ? yardımcı olabilirsen sevinirim .uygunsan senin bahçenide görüp teknik destek almak isterim..Teşekkürler.