View Single Post
Eski 02-09-2014, 14:28   #113
solarux35
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2014
12 ay full klimalı Sera, Güneş Enerjisinden

Merhaba Manifesto,
ben aslında Makine Yüksek Mühendisiyim ve Güneş Enerjisinden Isıtma Soğutma sektöründeyim.
Sizin yorumlarınızı okudum, anladığım kadarıyla sizin sektörde bayağı bir tecrübeniz var.
Bizim Güneş Enerjisinden Isıtma Soğutma sistemiyle seraları sıfır enerji ile 12 ay full klimalı yapmayı hedefliyoruz. Alan 1000m2-20000m2 arası
Yani 12 ay boy boyunca sera sahibi hangi bitkiyi yetiştirmek istiyorsa gece ve gündüz sıcaklık derecelerini otomasyon üzerinden 7C-25C arasında ayarlayabilecek, nem ayarlama imkanıda var.
Sera camdan, yazın kıreçle boyanmasına gerek yok, iklimlendirme yapıldığı için su ihtıyacı %70 oranında azaltma imkanı var, üretim rekoltesininde bitkisine göre %75 civarı arttırma oranı olabilir.
Bu konuştuğum mevzuyu biz mekanlara uyguluyoruz.
Soru şu anahtar teslim sera ve soğutma ıstma ekipmanları dahil 125€ m2 kurulum fiyatıyla böyle bir sistem satılabilirmi.
Böyle bir sistemde en çok gelir üretmek için hangi bitki hangi aylarda yetiştirilmelidir.

SOLARUX Yoğunlaştırılmış Güneş Enerji Sistemi üzerine gazete haberi.

Solarux Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi gazete haberi

SOLARUX Yoğunlaştırılmış Güneş Enerji Sisteminin 2014 de aldığı birincilik inovasyon ödülü

Izmir Inovasyon Odulleri 2014

Kanal A Eko Gündem Programında tanıtım videosu

Solarux Enerji Sistemleri - YouTube

SOLARUX Yoğunlaştırılmış Güneş Enerji Sisteminin Dünyaya, 2013 Ekim Ayında İspanya Madridte Dünya Yenilenebilir Enerji Konferansında kürsüden sunum olarak tanıtılması.

Solarux CSP System Concentraded Solar Power

SOLARUX Yoğunlaştırılmış Güneş Enerji sisteminin açıklaması ve diğer CSP Sistemlerli ile karşılaştırılması.

Solarux Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Sistemi GES

Yük. Mak. Müh.
Tufan Bayram

solarux35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön