Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar
...Ben sizi eleştirmedim.Gözlemlerimi aktardım.Doğru sadece ne bana, ne de size ait..
...Bir MERHABA,bir SELAM,bir SAYIN diyebilmekte zorlanan siz ile kurutulmuş nergis çiçeklerinin vazodaki güzelliğinden bahseden kişinin aynı kişi olduğunu tahmin etmek zor.
....TAVUS KUŞU ORKİDESİ'ne gelince;1- SAKSIDA GÜZEL SONUÇ VERMEZ.2-SİZİN TOPRAĞINIZ KADAR SÜZEK TOPRAĞI HERKES EN KALİTELİ TORFU KULLANSA BİLE OLUŞTURAMAYABİLİR.3-SİZİN SAKSI BAŞARINIZ GENEL BİR BAŞARI DEĞİLDİR
...Soğanların dikiminden itibaren her iki günde 1,bazen her gün sulama yaptığınızı belirten siz,önceki paylaşımlarda çiçeğin şımarmaması için 15 gün sulama yapmadığınızı belirtmiştiniz.Her iki sulama bilgisi de tamamen eksik ve hatalı.Hiç bir glayör yaz mevsiminde 15 gün susuz bırakılmaz.Ayrıca 2 günde 1 veya her gün de sulanmaz.Sulama konusuda kendinizle çelişiyorsunuz.
Bir de ülkemizde sanırım ilk olarak diye nitelendirdiğiniz ve yetiştirdiğiniz kokulu glayör için ise;çok büyük bir ülkeyiz,bu açıklamanın bir dayanağı olamaz gibi geldi bana...
|
Sırasıyla yanıt vermeye çalışayım:
- Beni eleştirmenizden asla gocunmam, hattâ keyif alırım sayın Dumlupınar..Ama lütfen eleştirilerinizi büyük harflerle yazıp, bağırmadan yaparsanız daha bir makbule geçer..
Ben ekim bakım konularında otorite değilim, sınırlı bilgilerle deneye deneye kendini geliştirmeye çalışan bir insanım.Sizin gibi ''SAKSIDA GÜZEL SONUÇ VERMEZ'' türünden kesin önyargılarım yoktur..İstenirse ve dikkatli olunursa saksıda da çok olumlu sonuçlar alınabileceğini ispatlamaya çalıştım yaz boyunca..Tabi fotoğraflarla destekliyerek.Çünkü insanlar bazen okuduklarına değil gördüklerine daha çok inanıyor..
- Huyum değildir insanlara saygısızlık etmek..Forum üyeleri de bunu çok iyi bilir kanısındayım..Size verdiğim yanıtlarda ''sayın, merhaba, selam'' kelimelerini kullanmamam saygısızlık anlamına gelmez..Ama madem bu kadar alındınız bu duruma, bundan sonra size yanıt verme gereği duyarsam mutlaka ve mutlaka size o kelimelerden biriyle hitap etmeye özen göstereceğim..

) Yeter ki siz üzülmeyin.
-
''Sizin saksı başarınız genel bir başarı değildir'' diyorsunuz..Saksı toprağımı çok özel torflarla da hazırlamıyorum ben..
Kumlu hafif toprak+basit torf+leonardit karışımı yeterli..Amacımız üyelere klavuzluk yaparak, bazı şeylere dikkat ettikleri zaman saksıda da başarılı olunabileceğini göstermektir.
- Ben soğanları çok sığ (2-3 santim) ektim ve glayöller 25-30 santim boylanana kadar 1-2 günde bir sık sulama yaptım..Yeteri kadar köklenip boylandıktan sonra 15 gün kadar bir ara verdim şımarmamaları için..Bunu son yazımda yazmayı unutmuşum..Bu bir çelişki değil..
Çiçek sapları kabarmaya başladıktan sonra yine sulamayı arttırdım..1-2 günde bir takviye sulaması yaptım hep..Halâ da yapıyorum.
Yararlandığım kaynak aşağıdadır:
http://organikoop.com/glayol-(gladiolus-spp-)
Sizin
''Yeter ki tam güneş ve az sulama ile bakım yapılsın.'' sözlerinize de katılmıyorum..Çünkü, glayöl suyu seven bir bitki..
- Bendeki ikinci kokulu glayöl için, dikkat ederseniz kesin bir ifade kullanmadım ben..
''Sanırım bir ilktir'' diye yazmışım..
Çünkü, kokulu glayölleri ülkemizde çok aradım, forumda da sordum..Bir bilgiye ulaşamadım desem yalan olmaz.
Bakın forumda ocak ayında sormuşum..Hocam100 dahil kimse yanıt vermemiş:
http://www.agaclar.net/forum/1246222-post317.htm
Bulsam niye taaa Amerika'lardan getirtmek için uğraşayım ki ? O kadar da geri zekalı değilim yani..
Tartışmak, eleştirmek her zaman iyidir ama bunları çarpıtarak yapmamak ve bağıra bağıra büyük harflerle yazmamak şartıyla..Benim öğreneceğim çok şeyler olduğu gibi sizin de öğreneceğiniz yeni bilgiler olabilir..
Bence forumda sayın Muda glayöl konusunda hepimizden daha başarılı..
Ben onu izliyorum.