Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Keşke fotoğraflarla destekliyebilseydiniz yazdıklarınızı..
Tam tersine, Habeş kokulu glayöl saksıda çok güzel sonuç veriyor..10 soğanın tamamı açtı..
İlk çiçeklerini 11 ağustosta açtılar..Hala açıyorlar, sanırım 10 gün daha devam eder..Yani bir ay kadar çiçekli kalıyorlar..Her sapta 10-12 çiçek verdiler..
Ama benim asıl hoşuma gideni, Habeş glayölünden üretilen kokkulu glayöl..Onun renkleri daha canlı..Önce sarı, sonra beyaz, kurumadan önce son günlerde ise eflatun rengine dönüyor..(2. ve 3. fotolar)
Bu tür ülkemizde sanırım ilk.
|
SAYIN pria,fotoğraflarla desteklemeyip yazdıklarıma niçin cevap yazdınız.Üstelik daha önce yazdıklarınızdan farklı bir şey yazmadan.Ben sizi eleştirmedim.Gözlemlerimi aktardım.Doğru sadece ne bana, ne de size ait.Bir MERHABA,bir SELAM,bir SAYIN diyebilmekte zorlanan siz ile kurutulmuş nergis çiçeklerinin vazodaki güzelliğinden bahseden kişinin aynı kişi olduğunu tahmin etmek zor.TAVUS KUŞU ORKİDESİ'ne gelince;1- SAKSIDA GÜZEL SONUÇ VERMEZ.2-SİZİN TOPRAĞINIZ KADAR SÜZEK TOPRAĞI HERKES EN KALİTELİ TORFU KULLANSA BİLE OLUŞTURAMAYABİLİR.3-SİZİN SAKSI BAŞARINIZ GENEL BİR BAŞARI DEĞİLDİR.MAŞALLAH ÇOK GÜZEL AÇMIŞLAR.EKTİĞİNİZDEN İTİBAREN TAKİP ETTİM.4-SADECE BAHÇEYE DERİN OLARAK EKİLİNCE DAHA GÜÇLÜ OLUYORLAR DEMEK İSTEDİM.5-ASIL HOŞUNUZA GİDEN BU TÜRDEN ÜRETİLEN KOKULU OLAN TÜRÜ BİLMİYORUM.TANIMIYORUM.MUHAKKAK GÜZELDİR.