Yine bir önceki sayfada bahsetmiştim. 169 nolu mesaj...
http://www.agaclar.net/forum/1310638-post169.htm
Üçlü gruptaki kavunlar 'top kavun-cantaloupe melon top mark' ...
top kantalup kavun tohumu, kavun tohum satışı, kavun fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe
Aynı özelliklerde anlatıldığı gibi. Tat ve koku olarak üstteki Petit Gris de Rennes e 9 verirsem buna 7 vermem lazım. Benzer koku ve tat ancak diğeri gibi yoğun değil. Tüm kavunları kökenlerinden kopmuş toprak üzerinde durur bulduğum için aldık. İçlerinde özelliklerin boy ebat olarak uyan (15 cm. çap, renk vs.) en büyük olanı. İçindeki tohumların tamamını aldım ve kurumaya bıraktım. İsteyen olursa seve seve veririm.
Resimde solda duran kavun ise 'geleneksel sarı kanarya kavunu' -
kanarya kavun tohumu, kavun tohum satışı, sarı kavun tohumu | Zengarden Ev ve Bahçe ...
Ben rengine bakınca 'honeydew green flesh '
honeydew kavun tohumu, geleneksel kavun tohumu, kokulu kavun tohumu | Zengarden Ev ve Bahçe veya 'asya sakata kavunu' -
tatlı kavun tohumu, asya kavun tohumu, kavun tohum satışı | Zengarden Ev ve Bahçe sanmıştık. Ancak şimdiki resimlerine tekrar bakınca yanıldığımızı sanıyorum. Sarı kanaryayı diğerleri gibi kökenden kopmuş olarak bulmadık. Üstündeki zedelenmeden dolayı kökenini oldukça zorlayarak kopardık. Bu sebeple ki daha erginleşmediğini kesince anlayabildik.